Dette er en af de stole serier jeg bare elsker og som passer ind til de fleste danske hjem. Wegner’s stilagtige lækre stole helt tilbage fra 1950’erne.

Designet er bygger på typisk dansk design og duften af træ kan ingen ende tage når du tager dem i brug første gang. En af de fordele med L fra Wegner er at de kan gå i arv og vil passere fra generation til generation. Og som med en masse klassikere, er de blevet kopieret eller genskabt som det burde hedde – i løbet af årene.

Wegner lænestol

Hans J. Wegners CH24 er den mest solgte Wegner lænestol i Denmark. Den er skabt til Carl Hansen & Søn i 1950. Y-stolen har en dejlig, skulpturel silhuet, med en fejende, afrundet ryg og håndvævet sæde. Det har været løbende i produktionen i godt over 60 år, og det er ikke svært at se hvorfor. Den håndlavede design indfanger essensen af moderne skandinavisk design, samtidig opfylde alle de funktionelle krav til en behagelig stol, der understøtter ryggen.

For Wegner’s lænestol, har den danske designer kombineret kopstykke og arme i en enkelt, damp-bøjet kurve, og støttede det med den karakteristiske Y-formede tilbage. Wegner var så omhyggelige om hans design, som han flyttede ind hos familien Hansen på den danske Fyn til at overvåge alle trin i beslutningsprocessen.

En Y-stolen består af 14 dele, der tager omkring 3 uger til omhyggeligt forberede og samle. Der er en 100 produktionstrin udført i hånden, fra damp-forme tilbage til hånd-vævning et fast sæde ved hjælp 120m af papirgarn.

I dag er Y-stolen fås i 25 farver-lakeret finish samt mere naturlige ask, bøg, eg, røget eg, valnød og kirsebær træ. Farverne blev først lanceret af Carl Hansen & Søn i 2010 for at fejre den ikoniske design dreje 60, med flere nuancer tilføjet sidste år til at appellere til en ny generation af Wishbone Chair ejere.

stol af wegner

Jeg elsker det klassiske trædesign og den slanke sorte version ovenfor, men for de mere eventyrlystne, er der fed levende nuancer som turkis blå og orange-rød, der ville give en pop af farve til enhver spisebord.

Hvad synes du om Wegner’s lænestole, passer de ind i dit hjem?

Her i Holte er vi i gang med at renovere vores hjem og min opmærksomhed holder vandre fra ting som skemaer arbejde og strukturelle ingeniører til de smukke finpudsning. Jeg virkelig ønsker at vælge vores nye indkøb med omhu – plukke elementer, der er bygget til at holde, og at vi kan leve med hverdagen og ikke træt af. Y-stolen er et perfekt eksempel, dens et rent og enkelt design, der er funderet i komfort og stabilitet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *